Info & contact

Welkom op mijn website!

Ik ben Thomas Rotthier (┬░1987), afkomstig uit Beveren-Waas. Van opleiding ben ik filosoof (Universiteit Gent). Ik schrijf graag over wat me boeit en daarom ben ik deze website begonnen.

Mijn passie is om kennis te delen en kritisch na te denken over maatschappelijke thema’s. In het begin focuste ik op het toegankelijk maken van filosofie. De laatste jaren schrijf ik steeds vaker over het klimaat, de energietransitie en de nieuwe milieubeweging Ecomodernisme.be die ik samen met een aantal vrienden heb opgericht. Ik ben net zoals de filosofen van de Verlichting overtuigd dat we met meer kennis en wetenschap de wereld kunnen verbeteren. Tot slot ben ik ook geboeid door kritisch denken en (ir)rationaliteit. Ik stel me dan vragen zoals: in welke mate is de mens rationeel of irrationeel? Hoe komt het dat complottheorie├źn zo populair zijn? Kunnen we mensen rationeler maken door kritisch denken aan te leren?

.

Contact

Wil je me nog iets vragen? Ben je het (on)eens met wat ik schrijf? Ik praat er graag over verder: virtueel of in real life. Je mag me ook altijd uitnodigen om mee te denken en schrijven over een thema dat hier aan bod komt. Tot slot treed ik ook graag op als interviewer of moderator in debatten.

thomasrotthier87@gmail.com